Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради ЗАБОРОНА ФОТОПОСЛУГ З ДИКИМИ ТВАРИНАМИ ТА ПТАХАМИ

Відповідь на ЕП/4-19 "Заборона фотопослуг з дикими тваринами та птахами"

На виконання електронної петиції ЗВ №ЕП/4-19 від 24.09.2019року повідомляємо, що відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» нормативно-правове регулювання захисту тварин від жорсткого поводження здійснюється цим Законом ,законами України «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природнього середовища», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хворіб» та іншими нормативно-правовими актами, що прийняті відповідно до нього.
Зокрема, ст. 25 Закону України «Про захист тварин від жорсткого поводження», визначено правила поводження з тваринами, що використовуються у видовищних заходах, у спорті, при організації дозвілля (в т.ч. відео-та фотозйомок).
Також постійно вживаються заходи щодо недопущення експлуатування тварин у комерційній діяльності.
Працівниками КП «Муніципальна варта» 19.09.2019р. по вул.Грушевського у м.Івано-Франківську складено протокол серії МВ №846 про адміністративне правопорушення за порушення вимог п. 14.9 «Правил благоустрою м.Івано-Франківська» за ст.152 КУпАП; 19.09.2019р. по вул.Шпитальна у м.Івано-Франківську складено протокол серії МВ №915 про адміністративне правопорушення за порушення вимог п.14.9 «Правил благоустрою м.Івано-Франківська» за ст.152 КУпАП.
З особами, які здійснюють торгівлю тваринами у непередбачених для цього місцях, зокрема не у приміщеннях, на постійній основі здійснюються профілактичні бесіди.

Заступник міського голови Руслан Гайда

Відповідь стосується наступної петиції