Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради Створити один Сайт "Вся комуналка міста", де споживачі зможуть контролючати розрахунки, надсилати показники, сплачувати.

Відповідь на петицію ЕП/12-16 "Створити один Сайт "Вся комуналка міста", де споживачі зможуть контролючати розрахунки, надсилати показники, сплачувати"

Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради розглянуто електронну петицію «Про створення одного сайту «Вся комуналка міста», де споживачі зможуть контролювати розрахунки, надсилати показники, сплачувати».
В межах своєї компетенції повідомляємо, що на даний час в кожному підприємстві, яке надає житлово-комунальні послуги створено інтернет-портали для полегшення доступу до інформації про оплати, показники приладів обліку та можливість оплати за спожиті послуги. Крім того в багатьох державних та комерційних банках створено зручний доступ для онлайн-оплат за житлово-комунальні послуги з мінімальною комісією.
При цьому створення інтернет-порталу для поєднання всіх зазначених послуг потребує додаткових коштів та окремого підрозділу (організації) для його обслуговування.
Враховуючи те, що міським бюджетом на 2016 рік відповідні кошти не передбачено, створення єдиного інтернет-порталу «Вся комуналка міста» може бути предметом окремого грантового проекту для будь-якої зацікавленої організації.

Перший заступник міського голови М. Вітенко