Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради Подолання стихійної торгівлі на вулицях Івано-Франківська

Відповідь на петицію ЕП/6-16 "Подолання стихійної торгівлі на вулицях Івано-Франківська"

Щодо розгляду електронної петиції «Подолання стихійної торгівлі на вулицях міста» повідомляємо наступне.
Відповідно до розпорядження міського голови від 07.08.2013р. № 282-р «Про заходи щодо запобігання несанкціонованої торгівлі, перевірку роботи літніх торгових майданчиків, дрібнороздрібної торгової мережі та роботи закладів торгівлі і ресторанного господарства в нічний час» рейдовою групою у складі працівників управління торгівлі, інспекторів КП «Муніципальна інспекція з благоустрою», працівників ГО «Штаб» та дільничних інспекторів Івано-Франківського МВ УМВС протягом 2015 року проведено 82 рейди в ході яких складено 142 адміністративних протоколи за ст.152 та ст.160 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо незаконної торгівлі в м. Івано-Франківську.
Проводиться постійна профілактично - роз’яснювальна робота з громадянами, які здійснюють незаконну торгівлю щодо недопустимості торгівлі в невстановлених місцях, а також з суб’єктам господарювання, що забезпечують функціонування міських ринків щодо вжиття дієвих заходів з метою припинення стихійної торгівлі на прилеглих до ринків територій та сприяння виділенню додаткових торговельних місць.
Одночасно звертаємо увагу на те, що боротьба із незаконною торгівлею є безпосереднім завданням органів внутрішніх справ.

Заступник міського голови Богдан Білик

Відповідь стосується наступної петиції