Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради Розповсюдження апаратів, які видають гроші за використані пластикові пляшки

Відподповідь на петицію ЕП/8-16 "Розповсюдження апаратів, які видають гроші за використані пластикові пляшки"

Вашу електронну петицію щодо розповсюдження апаратів, які видають гроші за використані пластикові пляшки розглянуто виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради.
При розгляді петиції було з’ясовано, що встановлення спецавтоматів для збору пластикових пляшок (фандоматів) потребує значних фінансових витрат. Один фандомат коштує від 140,0 тис. грн. до 210,0 тис. грн. Для отримання певного соціального ефекту їх потрібно придбати не менше 10 шт. Також необхідні кошти для обслуговування апаратів та збору сировини. Вітчизняного аналога вказаного апарату на даний час немає.
ПрАТ «АТП-0928» готове взяти витрати на обслуговування даного проекту, проте на 2016 рік міським бюджетом не передбачено кошти на придбання фандоматів. Також повідомляємо, що спеціалізоване підприємство зі збору твердих побутових відходів ПрАТ «АТП-0928» вже реалізовує на території мікрорайону «Позитрон» збір сухих та вологих відходів, в тому числі збір пластикових пляшок. Надалі ця сировина відправляється на вторинну переробку.

Перший заступник міського голови М. Вітенко