Управління транспорту і зв`язку Повернути GPS-дані громадського транспорту міста на EasyWay та Google

Відповідь на ЕП/27-16 " Відродження "Повернути GPS-дані громадського транспорту міста на EasyWay та Google"

Управлінням транспорту та зв’язку розглянуто Вашу електронну петицію № ЕП/27-16 стосовно роботи сервісу «Easy Way».
«Easy Way» є окремим комерційним сервісом. Дані, котрі до недавна були у відкритому доступі Він транслював просто на власний сайт іноді з відхиленнями, про що неодноразово надходили скарги від мешканців міста. Натомість профільне управління ніякого впливу на додаток не мало, й вимагати коректного відображення даних теж не мало права, так як між Івано-Франківською міською радою та додатком «Easy Way» немає жодних договірних відносин.
Стосовно сайту http://city.dozor.tech/ua/iv-frankivsk/city повідомляємо, що «Автоімідж» є переможцем конкурсу у 2015 році щодо обрання компанії надавача-послуг GPS-моніторингу громадського транспорту в місті Івано-Франківську, про що заключений відповідний Договір. Згідно договору доступність даних для безкоштовного використання комерційними структурами не передбачена.
Тому GPS-моніторинг громадського транспорту в місті Івано-Франківську доступний для мешканців за посиланням http://city.dozor.tech/ua/iv-frankivsk/city.
Додатково повідомляємо, що з міського бюджету на запуск GPS-моніторингу кошти не витрачались. GPS- трекери куплені або взяті в оренду перевізниками за власні кошти ще у 2015 році. Щомісяця перевізники, компанії-надавачу послуг, за обслуговування кожного трекера сплачують фіксовану абонплату. Тобто, функціонування системи GPS-моніторингу здійснюється за рахунок господарської діяльності перевізників. В складову вартість проїзду у міських автобусах не закладена така річ, як робота системи GPS-моніторингу.

Начальник управління Олег Ганчак

Відповідь стосується наступної петиції