Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Безбар’єрний Івано-Франківськ

Відповідь на петицію ЕП/20-16 "Безбар`єрний Івано-Франківськ"

За дорученням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Департаментом містобудування, архітектури та культурної спадщини розглянута електронна петиція «Безбар`єрний Івано-Франківськ»
Повідомляємо, що відповідно до ст. 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» містобудівні умови та обмеження є вихідними даними для проектування, на підставі яких разом з технічними умовами та завданням на проектування виконується проектна документація на будівництво чи реконструкцію об’єктів. Містобудівними умовами та обмеженнями забудови земельної ділянки передбачається забезпечення доступу маломобільних груп населення.
Додатково повідомляємо, що проектною документацією на будівництво (реконструкцію) об’єкту має бути передбачено забезпечення та дотримання доступу маломобільних груп населення. Проектна організація, яка виконує проектну документацію на підставі виданих містобудівних умов та обмежень, повинна мати в своєму складі сертифікованих спеціалістів, які відповідають за дотримання чинних будівельних норм.

Директор Департаменту Д. Нижник

Відповідь стосується наступної петиції